Så lenge skal maten grilles

Inviter venner og familie til perfekt stekt grillmat! Følg disse enkle guidene for grilling av kjøtt, sjømat og grønnsaker og få utmerket resultat hver gang. Vi har det relevant tilbehøret som gjør grillingen til en lek!

bilde av spyd med kjøtt og grønnsaker anrettet på en gassgrill
Med riktig tilberedelse, temperatur og rett plassering på grillen er et perfekt resultat ikke langt unna.

Slik griller du kjøttet på din Broil King gassgrill

Grill biffen helt perfekt med riktig innstilling på grillen. Foto: Broil King
Grill biffen helt perfekt med riktig innstilling på grillen. Foto: Broil King

Type kjøtt

Grilltid totalt

Tid per side (for å oppnå perfekte grillstriper)

Varmeinnstilling på Broil King® gassgrill

Grilltips

Hamburger

10 minutter

Burgeren grilles to ganger på hver side i 2,5 minutter

Medium

Kjernetemperatur bør være på 71°C

Kyllingbryst (uten ben)

12 minutter

Kyllingen grilles to ganger på hver side i 3 minutter

Medium/Low

Pensle stykket med ekstra saus, glaze eller marinade etter siste vending

Pølse

Ca. 20 minutter

Pølsene grilles i 5-6 minutter på hver «side»

Medium/Low

Grilles til pølsene ikke lenger er rosa innvendig

Koteletter

10 minutter

Kotelettene grilles to ganger på hver side i 2,5 minutter

Medium/Lw

La kjøttet bli gyldenbrunt og se at kjøttsaften er klar

Grillspyd med kylling eller svin

10 minutter

Grillspydene grilles 2,5 minutter på hver side

Medium

Legg grillspydene i vann ca. 2 timer før du begynner å grille

Grillspyd med storfe (biff) eller lam

8 minutter

Grillspydene grilles i 2 minutter på hver side

Medium

 

Grill perfekt sjømat på din Broil King i sommer

Ved hjelp av temperaturmåleren og rett bruk av hyllesystemet kan du tilberede helt perfekt sjømat på grillen i sommer. Foto: Broil King

Type sjømat

Grilltid totalt

Varmeinnstilling på Broil King® gassgrill

Grilltips

Reker (mellomstore eller store)

4-6 minutter

Medium

Gjør grillingen enklere for deg selv med en grillwok! Grilles til rekene er rosa og ikke lenger gjennomsiktig (griller du for lenge blir konsistensen hard)

Kamskjell

4-6 minutter

Medium

Grilles i ca. 2,5 minutter på hver side

Blåskjell

5-6 minutter

Medium

Blåskjellene bør skrubbes grundig på forhånd. De blåskjellene som holder seg åpne når du skrubber, bør ikke spises. De blåskjellene som har holdt seg lukket gjennom tilberedning bør heller ikke spises.

Hummer

8-10 minutter

Medium

Hummer bør tines først dersom den en er frossen. La skallet vende ned mot varmen, og pensle gjerne med smør og sitronsaft. Grill til hummeren ikke lenger er gjennomsiktig, og du ser at kjøttet begynner å løsne fra skallet.

Slik griller du grønnsaker på din Broil King

Tilbered grønnsakene riktig og plasser dem på grillen med riktig temperatur og tid for et perfekt resultat - hver gang!
Tilbered grønnsakene riktig og plasser dem på grillen med riktig temperatur og tid for et perfekt resultat - hver gang!

Type grønnsak

Forslag til forberedelser

Varmeinnstilling på Broil King® gassgrill

Grilltid

Hel, fersk maiskolbe

La være å skrelle vekk bladene fra maiskolben, men la dem heller ligge i kaldt vann i 20 minutter, for deretter å riste vekk vannet. Trekk vekk skallet først etter tilberedning. Server med smør, salt og pepper.

Medium/Low

20 minutter

Paprika

Skyll paprikaen og skjær den i store biter. Fjern frøene. Gi paprikaen noen dråper olivenolje og ønsket krydder (for eksempel urteblanding).

Medium/Low

5-7 minutter

Skivet søtpotet

Skrell søtpoteten og skjær opp i skiver i ønsket størrelse. Fordel skivene ut over et brett og pensle med livenolje og ønsket krydder (for eksempel salt, hvitløk og rosmarin).

Medium/Low

Ca. 20 minutter

Bakt potet

Skyll og skrubb vekk jordrester fra potetene først. Stikk noen hull i dem med kniv. Pakk inn i aluminiumsfolie.

Medium

35-40 minutter (legges på varmehyllen)

Småpoteter

Skyll og skrubb vekk jordrester fra småpotetene først. Hell over litt olivenolje og strø litt flaksalt over.

Medium

25-30 minutter (husk å vende småpotetene ofte)

Tomater

Skyll tomatene og kutt dem i to. Ta ut frøene. Dryss litt salt over og la dem renne av seg på et papir i noen minutter. Gi tomatene noen drypp olivenolje og smaksett gjerne med hvitløk.

Low

15-20 minutter

Squash

Skyll squashen og skjær den i skiver. Gi squashen noen dråper olivenolje og et dryss med flaksalt eller annet krydder.

Medium/Low

8 minutter

Sopp

Tørk av sppen og ffjern eventuelle harde røtter. Mariner soppen med olje eller vinagrette og ønsket krydder.

Medium/Lw

5-7 minutter ((husk å vende soppen ofte)

Aspargesbønner

Skyll aspargesbønnene og skjær eller knekk av endene. Gi dem noen dråper olivenlje og et dryss med havsalt før tilberedning.

Medium/Low

6-8 minutter (vendes om én gang)

Løk

Ta vekk skallet og skjør opp løken i tykke siver. Tre bitene på et grillspyd for å holde dem samlet, og pendle over med olivenolje.

Medium/Low

20-30 minutter (legges på varmehyllen)

Blomkål

Skjær blomkålen opp i buketter etter ønsket størrelse. Spre den utover på en plate. Gi blomkålen noen dråper olivenolje og et dryss krydder (for eksempel salt og pepper).

Medium/Low

Ca. 25 minutter (legges på varmehyllen og grilles til de er gyllenbrune)