Så lenge skal maten grilles

Inviter venner og familie til perfekt stekt grillmat! Følg disse enkle guidene for grilling av kjøtt, sjømat og grønnsaker og få utmerket resultat hver gang. Vi har det relevant tilbehøret som gjør grillingen til en lek!

    bilde av spyd med kjøtt og grønnsaker anrettet på en gassgrill
    Med riktig tilberedelse, temperatur og rett plassering på grillen er et perfekt resultat ikke langt unna.

    Slik griller du kjøttet på din Broil King gassgrill

    Grill biffen helt perfekt med riktig innstilling på grillen. Foto: Broil King
    Grill biffen helt perfekt med riktig innstilling på grillen. Foto: Broil King

    Type kjøtt

    Grilltid totalt

    Tid per side (for å oppnå perfekte grillstriper)

    Varmeinnstilling på Broil King® gassgrill

    Grilltips

    Hamburger

    10 minutter

    Burgeren grilles to ganger på hver side i 2,5 minutter

    Medium

    Kjernetemperatur bør være på 71°C

    Kyllingbryst (uten ben)

    12 minutter

    Kyllingen grilles to ganger på hver side i 3 minutter

    Medium/Low

    Pensle stykket med ekstra saus, glaze eller marinade etter siste vending

    Pølse

    Ca. 20 minutter

    Pølsene grilles i 5-6 minutter på hver «side»

    Medium/Low

    Grilles til pølsene ikke lenger er rosa innvendig

    Koteletter

    10 minutter

    Kotelettene grilles to ganger på hver side i 2,5 minutter

    Medium/Lw

    La kjøttet bli gyldenbrunt og se at kjøttsaften er klar

    Grillspyd med kylling eller svin

    10 minutter

    Grillspydene grilles 2,5 minutter på hver side

    Medium

    Legg grillspydene i vann ca. 2 timer før du begynner å grille

    Grillspyd med storfe (biff) eller lam

    8 minutter

    Grillspydene grilles i 2 minutter på hver side

    Medium

     

    Grill perfekt sjømat på din Broil King i sommer

    Ved hjelp av temperaturmåleren og rett bruk av hyllesystemet kan du tilberede helt perfekt sjømat på grillen i sommer. Foto: Broil King

    Type sjømat

    Grilltid totalt

    Varmeinnstilling på Broil King® gassgrill

    Grilltips

    Reker (mellomstore eller store)

    4-6 minutter

    Medium

    Gjør grillingen enklere for deg selv med en grillwok! Grilles til rekene er rosa og ikke lenger gjennomsiktig (griller du for lenge blir konsistensen hard)

    Kamskjell

    4-6 minutter

    Medium

    Grilles i ca. 2,5 minutter på hver side

    Blåskjell

    5-6 minutter

    Medium

    Blåskjellene bør skrubbes grundig på forhånd. De blåskjellene som holder seg åpne når du skrubber, bør ikke spises. De blåskjellene som har holdt seg lukket gjennom tilberedning bør heller ikke spises.

    Hummer

    8-10 minutter

    Medium

    Hummer bør tines først dersom den en er frossen. La skallet vende ned mot varmen, og pensle gjerne med smør og sitronsaft. Grill til hummeren ikke lenger er gjennomsiktig, og du ser at kjøttet begynner å løsne fra skallet.

    Slik griller du grønnsaker på din Broil King

    Tilbered grønnsakene riktig og plasser dem på grillen med riktig temperatur og tid for et perfekt resultat - hver gang!
    Tilbered grønnsakene riktig og plasser dem på grillen med riktig temperatur og tid for et perfekt resultat - hver gang!

    Type grønnsak

    Forslag til forberedelser

    Varmeinnstilling på Broil King® gassgrill

    Grilltid

    Hel, fersk maiskolbe

    La være å skrelle vekk bladene fra maiskolben, men la dem heller ligge i kaldt vann i 20 minutter, for deretter å riste vekk vannet. Trekk vekk skallet først etter tilberedning. Server med smør, salt og pepper.

    Medium/Low

    20 minutter

    Paprika

    Skyll paprikaen og skjær den i store biter. Fjern frøene. Gi paprikaen noen dråper olivenolje og ønsket krydder (for eksempel urteblanding).

    Medium/Low

    5-7 minutter

    Skivet søtpotet

    Skrell søtpoteten og skjær opp i skiver i ønsket størrelse. Fordel skivene ut over et brett og pensle med livenolje og ønsket krydder (for eksempel salt, hvitløk og rosmarin).

    Medium/Low

    Ca. 20 minutter

    Bakt potet

    Skyll og skrubb vekk jordrester fra potetene først. Stikk noen hull i dem med kniv. Pakk inn i aluminiumsfolie.

    Medium

    35-40 minutter (legges på varmehyllen)

    Småpoteter

    Skyll og skrubb vekk jordrester fra småpotetene først. Hell over litt olivenolje og strø litt flaksalt over.

    Medium

    25-30 minutter (husk å vende småpotetene ofte)

    Tomater

    Skyll tomatene og kutt dem i to. Ta ut frøene. Dryss litt salt over og la dem renne av seg på et papir i noen minutter. Gi tomatene noen drypp olivenolje og smaksett gjerne med hvitløk.

    Low

    15-20 minutter

    Squash

    Skyll squashen og skjær den i skiver. Gi squashen noen dråper olivenolje og et dryss med flaksalt eller annet krydder.

    Medium/Low

    8 minutter

    Sopp

    Tørk av sppen og ffjern eventuelle harde røtter. Mariner soppen med olje eller vinagrette og ønsket krydder.

    Medium/Lw

    5-7 minutter ((husk å vende soppen ofte)

    Aspargesbønner

    Skyll aspargesbønnene og skjær eller knekk av endene. Gi dem noen dråper olivenlje og et dryss med havsalt før tilberedning.

    Medium/Low

    6-8 minutter (vendes om én gang)

    Løk

    Ta vekk skallet og skjør opp løken i tykke siver. Tre bitene på et grillspyd for å holde dem samlet, og pendle over med olivenolje.

    Medium/Low

    20-30 minutter (legges på varmehyllen)

    Blomkål

    Skjær blomkålen opp i buketter etter ønsket størrelse. Spre den utover på en plate. Gi blomkålen noen dråper olivenolje og et dryss krydder (for eksempel salt og pepper).

    Medium/Low

    Ca. 25 minutter (legges på varmehyllen og grilles til de er gyllenbrune)