- Inspirasjon
- Grill og bålpanne
- Grillguide
Så lenge skal maten grilles
Inviter venner og familie til perfekt stekt grillmat! Følg disse enkle guidene for grilling av kjøtt, sjømat og grønnsaker og få utmerket resultat hver gang. Vi har det relevant tilbehøret som gjør grillingen til en lek!
Slik griller du kjøttet på din Broil King gassgrill
Type kjøtt |
Grilltid totalt |
Tid per side (for å oppnå perfekte grillstriper) |
Varmeinnstilling på Broil King® gassgrill |
Grilltips |
Hamburger |
10 minutter |
Burgeren grilles to ganger på hver side i 2,5 minutter |
Medium |
Kjernetemperatur bør være på 71°C |
Kyllingbryst (uten ben) |
12 minutter |
Kyllingen grilles to ganger på hver side i 3 minutter |
Medium/Low |
Pensle stykket med ekstra saus, glaze eller marinade etter siste vending |
Pølse |
Ca. 20 minutter |
Pølsene grilles i 5-6 minutter på hver «side» |
Medium/Low |
Grilles til pølsene ikke lenger er rosa innvendig |
Koteletter |
10 minutter |
Kotelettene grilles to ganger på hver side i 2,5 minutter |
Medium/Lw |
La kjøttet bli gyldenbrunt og se at kjøttsaften er klar |
Grillspyd med kylling eller svin |
10 minutter |
Grillspydene grilles 2,5 minutter på hver side |
Medium |
Legg grillspydene i vann ca. 2 timer før du begynner å grille |
Grillspyd med storfe (biff) eller lam |
8 minutter |
Grillspydene grilles i 2 minutter på hver side |
Medium |
|
Grill perfekt sjømat på din Broil King i sommer
Type sjømat |
Grilltid totalt |
Varmeinnstilling på Broil King® gassgrill |
Grilltips |
Reker (mellomstore eller store) |
4-6 minutter |
Medium |
Gjør grillingen enklere for deg selv med en grillwok! Grilles til rekene er rosa og ikke lenger gjennomsiktig (griller du for lenge blir konsistensen hard) |
Kamskjell |
4-6 minutter |
Medium |
Grilles i ca. 2,5 minutter på hver side |
Blåskjell |
5-6 minutter |
Medium |
Blåskjellene bør skrubbes grundig på forhånd. De blåskjellene som holder seg åpne når du skrubber, bør ikke spises. De blåskjellene som har holdt seg lukket gjennom tilberedning bør heller ikke spises. |
Hummer |
8-10 minutter |
Medium |
Hummer bør tines først dersom den en er frossen. La skallet vende ned mot varmen, og pensle gjerne med smør og sitronsaft. Grill til hummeren ikke lenger er gjennomsiktig, og du ser at kjøttet begynner å løsne fra skallet. |
Slik griller du grønnsaker på din Broil King
Type grønnsak |
Forslag til forberedelser |
Varmeinnstilling på Broil King® gassgrill |
Grilltid |
Hel, fersk maiskolbe |
La være å skrelle vekk bladene fra maiskolben, men la dem heller ligge i kaldt vann i 20 minutter, for deretter å riste vekk vannet. Trekk vekk skallet først etter tilberedning. Server med smør, salt og pepper. |
Medium/Low |
20 minutter |
Paprika |
Skyll paprikaen og skjær den i store biter. Fjern frøene. Gi paprikaen noen dråper olivenolje og ønsket krydder (for eksempel urteblanding). |
Medium/Low |
5-7 minutter |
Skivet søtpotet |
Skrell søtpoteten og skjær opp i skiver i ønsket størrelse. Fordel skivene ut over et brett og pensle med livenolje og ønsket krydder (for eksempel salt, hvitløk og rosmarin). |
Medium/Low |
Ca. 20 minutter |
Bakt potet |
Skyll og skrubb vekk jordrester fra potetene først. Stikk noen hull i dem med kniv. Pakk inn i aluminiumsfolie. |
Medium |
35-40 minutter (legges på varmehyllen) |
Småpoteter |
Skyll og skrubb vekk jordrester fra småpotetene først. Hell over litt olivenolje og strø litt flaksalt over. |
Medium |
25-30 minutter (husk å vende småpotetene ofte) |
Tomater |
Skyll tomatene og kutt dem i to. Ta ut frøene. Dryss litt salt over og la dem renne av seg på et papir i noen minutter. Gi tomatene noen drypp olivenolje og smaksett gjerne med hvitløk. |
Low |
15-20 minutter |
Squash |
Skyll squashen og skjær den i skiver. Gi squashen noen dråper olivenolje og et dryss med flaksalt eller annet krydder. |
Medium/Low |
8 minutter |
Sopp |
Tørk av sppen og ffjern eventuelle harde røtter. Mariner soppen med olje eller vinagrette og ønsket krydder. |
Medium/Lw |
5-7 minutter ((husk å vende soppen ofte) |
Aspargesbønner |
Skyll aspargesbønnene og skjær eller knekk av endene. Gi dem noen dråper olivenlje og et dryss med havsalt før tilberedning. |
Medium/Low |
6-8 minutter (vendes om én gang) |
Løk |
Ta vekk skallet og skjør opp løken i tykke siver. Tre bitene på et grillspyd for å holde dem samlet, og pendle over med olivenolje. |
Medium/Low |
20-30 minutter (legges på varmehyllen) |
Blomkål |
Skjær blomkålen opp i buketter etter ønsket størrelse. Spre den utover på en plate. Gi blomkålen noen dråper olivenolje og et dryss krydder (for eksempel salt og pepper). |
Medium/Low |
Ca. 25 minutter (legges på varmehyllen og grilles til de er gyllenbrune) |