Utekos med bålpanne

Vil du ha bålkos i din egen hage? En bålpanne skaper hyggelige utendørsopplevelser året rundt!

bilde av bålpanne som står utendørs på vinteren med hyggelige tepper rundt m.m.
Tenn opp bålpannen og lag en hyggelig sitteplass rundt ildstedet for gode møter ute - vinter som sommer.

Inviter venner og familie på grillfest hjemme i hagen, kok deg en rykende fersk kaffekjele mens du leser en god bok i solveggen, eller stek noen skikkelig gode vafler etter skituren. Høres ikke dette ganske digg ut?

Det syns vi også. Men hvilken bålpanne bør du velge? La oss ta en titt på noen ulike varianter.

Bålpanne i stativ

Bålpanna i stativ fra Espegard passer til alle anledninger, året rundt, og gjør utekosen ekstra koselig. Med et komplett utvalg av tilbehør slik som vaffeljern, grillrist, opphengskjetting, popcorngryte og mye mer, kan du kokkelere ute blant gjestene, og servere i naturlige omgivelser.

Med Espegard bålpanne får du ikke bare et elegant ildsted og hyggelige stunder ute, du får et robust utekjøkken av kvalitet. Både panna og stativet kan stå ute hele året, men vi anbefaler at du setter den inn i under tak når den ikke er i bruk. Du velger selv om du bruker kull eller ved.

Bålbrenner

Vil du ha et bål som tar litt mindre plass, kan en bålbrenner være produktet å gå for. Bålbrenner Pilar Medium 50 fra Espegard er en robust og rentbrennende bålpanne i et moderne design som tåler alle sesonger. Bålpanna ligger i et praktisk og lite stativ med en integrert toppring. Stativet har også et lite rom som kan brukes til å oppbevare vedkubber i.

Asken faller ned i en smart askeskuff, noe som gjør det enkelt å rengjøre panna. Løsningen gir god tilførsel av luft og enkel opptenning. Den avgir lite røyk, men det anbefales likevel ikke å fyre under tak.

En bålbrenner passer til deg som har liten plass, ønsker enkel opptenning, vil ha en lettvint rengjøring og som ønsker et moderne design.

Bålgrill

Bålgrillen er designet for både bålkos og grilling, og kan brukes med kull eller ved. Bålgrillen fra FCC kommer i et lekkert design, tar liten plass og kommer med et praktisk stativ med oppbevaring til veden. Den har de samme fordelene som bålbrenneren, og passer for deg med liten plass og ønsker bålkos med et moderne design.

Bålgrillen passer ekstra godt for deg som er en stor fan av kullgrillen, men som gjerne ønsker at grillen skal ha flere bruksområder.

Fyrfat

Fyrfatet har et rundt design og passer ypperlig til grilling. Fatet tar liten plass og er et supert alternativ til bålpanna med stativ. Den kan brukes hele året og kan enkelt flyttes på. Ta den med i bilen når du skal til hytta, for eksempel! Da er det kort vei til bålkosen, uansett om du er i hagen eller på fjellet.

Fyrfatet fra Espegard kan kombineres med tilbehør som for eksempel sidebord, gnistfanger, grillrist og understell med hjul.

Bålpanne fra Visionline

Den dekorative bålpanna fra Visionline i rustfritt stål er liten og enkel å bruke. Det smarte designet gir en effektiv og ren forbrenning, noe som sørger for noe mindre bålrøyk enn ved et vanlig bål. Bruk den året rundt, og plasser den akkurat der du har ditt egnede ildsted. Enten på hytta, terrassen eller i hagen.

Kombiner med tilbehør som grillspyd og kaffekjele for ekstra hyggelig bålkos.

Noen ting å tenke på

Hva bruker man en bålpanne til?

Til bålkos, vel! Bålpanna kan kombinere den hyggelige stemningen man finner rundt et bål med grilling og matlaging. Den er enkel å håndtere og passer ypperlig i hagen eller på terrassen.
Hvorfor bør jeg ha en bålpanne?
En bålpanne er enkel å flytte på og krever lite vedlikehold, men husk å tømme panna for aske. Bruker du presenning over, må du være obs på varmen.

Hvilken bålpanne er best?

Alle de ulike variantene vi har presentert over kan være minst like gode. Hvilken som er best, er det kun dine behov som bestemmer. Tenk over hvor du skal plassere den, hva du skal bruke den til, og hvor stor du ønsker at den skal være. I tillegg er det mange som tenker på design og tilbehøret man kan bruke sammen med bålpanna.
Hva bør jeg tenke på før jeg fyrer opp?
Tenk sikkerhet når du bruker åpne flammer. Ikke grill for nært husveggen eller andre brennbare materialer. Bruk gjerne en gnistfanger, slik at du kan nyte den stemningsfulle lyden av knitring uten å bekymre deg for hvor gnisten havner.
Husk at bålforbudet mellom 15. april og 15. september også gjelder bålpanner.

Hvor bør jeg plassere bålpanna?

Bålpanna skal ikke brukes under tak eller lukkede rom og når det er mye vind. Plasser den på stabilt underlag og ikke på områder hvor busker eller trær kan henge over flammene. Den skal ikke slukkes med vann, men la veden brenne ut. Doble vegger på sidene gjør at den er trygg i bruk da overflaten ikke vil bli så varm som hvis det er enkle vegger.

Kan jeg bruke bålpanne på terrassen?

Ja, du kan det. Men bor du i et leilighetskompleks bør du derimot sjekke hva slags regler dere har. I tillegg produserer bålpanna en del røyk, så selv om borettslaget eller sameiet ikke har noen regler på dette, er det ikke sikkert at naboen syns det er OK. Så hør gjerne med naboene også.

Hva slags mat kan jeg lage på bålpanna?

Egentlig alt du kan lage på en grill og litt til, så lenge du har riktig tilbehør. Er du en kullgrillentusiast kan du med de fleste bålpannene bytte ut veden med kull. Grill deg noen digge burgere, pølser, grønnsaker, bak poteter eller smørbrød. Bytt ut kullet med ved og lag vafler i vaffeljern eller pannekaker i steikepanna. Se neste punkt for tips til tilbehør.
Hva slags tilbehør finnes det?