I perioden 12. desember til 2. januar oppdaterer vi systemene våre for å gi deg en bedre opplevelse. Les mer her

– Vi snakker om hvor fint det er blitt hver eneste dag

Kjøkkenet spiller en sentral rolle som midtpunkt i boligen på Haslum. Her er det kvalitet og matglede som preger valgene i det nye kjøkkenet fra AUBO.

Morten Andreas Meyer og Gunvor Sverdrup pusset sommeren 2024 opp kjøkkenet. Med god hjelp fra kjøkkenspesialist Therese Arntzen har resultatet blitt noe paret gleder seg over på daglig basis. Foto: Veronika Moen

Boligen til Morten Andreas Meyer og Gunvor Sverdrup ligger flott til på et høydedrag på Haslum i Bærum. Her har familien bodd siden 2009. Helt siden den gang har de planlagt totalrenovering av etasjen som rommer den åpne stue-kjøkken-løsningen, bad, soverom og kontor. Sommeren 2024 ble planene endelig realisert, og boligen fra 50-tallet fremstår som ny, med lun gulvvarme, lekre overflater og ikke minst – et flott AUBO-kjøkken som selve midtpunktet.

– Dette er nok siste gangen vi gjør en såpass stor oppgradering, så vi ønsket å realisere alle drømmene våre og gjøre det ordentlig, forteller Meyer. 

Til tross for enkelte kompromisser underveis, fremstår kjøkkenet i dag som svært gjennomtenkt med kvalitet i hver eneste centimeter. Det er Therese Arntzen hos Montér som har holdt i prosjektet. 

– Vi brukte to timer sammen med Therese første gang vi møttes. Hun forsto raskt våre ønsker og behov.

– Etter vårt første møte hadde vi en klar oppfatning av hvordan kjøkkenet skulle bli. Benkeplaten ville vi gå noen ekstra runder på, men vi endte til slutt med den vi fant sammen med Therese første gangen. 

Selv om ekteparet Meyer/Sverdrup hadde klare tanker om kjøkkenet før de kom til Montér, utfordret Therese dem underveis. 

Morten Andreas Meyer på kjøkkenet der paret både har fått installert kaffemaskin og to stekeovner, én med sousvide-funksjon og en til daglig bruk. Foto: Veronika Moen

Meyer åpner et romslig høyskap med uttrekkshyller til tørrvarer.

– Har du sett dette her? Dette skapet er helt gull. Og rekka med ovner og kaffemaskin er vi storfornøyde med.

Veggen med høyskap var Thereses idé, og den er kjøkkeneierne storfornøyde med.

– Hun hjalp oss med å ta valg vi er svært fornøyde med i dag. 

Benkeplaten fra Larvik er gjennomgående på kjøkkenet; som benkeplate og omsluttende sidepanel på den frittstående benken og på kjøkkenøyen med spiseplass. Foto: Veronika Moen

Et kjøkken for matglede

Morten Andreas Meyer har stor glede av matlaging, noe som har gitt føringer for hvordan kjøkkenet er utformet. Her er det blant annet to stekeovner, én med sousvide-funksjon og romslig benkeplass.

– På søndag sto jeg på kjøkkenet i fire timer. Da ble det dampet kveite i sousvide-ovnen med nydelig tilbehør. Bommet selvsagt på tiden, men da blir det bare et ekstra glass vin på gjestene. 

– Det er hyggelig å være gjest et sted der du merker at vertskapet har brukt tid på maten og gleder seg til du kommer.

Kjøkkenet på Haslum spiller en rolle som midtpunkt i den åpne løsningen i boligens annen etasje. Det passer fint for Meyer som ser på måltider som en viktig del av sosiale sammenhenger.

– Jeg liker å ha folk rundt meg, og kjøkkenet gir meg kontakt med alle i rommet.  

Kjøkkenet er utstyrt med back-flip stikkontakter fra EVOline. På denne måten er det enkelt å ta i bruk kjøkkenmaskiner og annet som krever strøm, uten at strømuttaket forstyrrer helhetsinntrykket. Foto: Veronika MoenFoto: Veronika Moen

– Vi trengte noen som kunne ta ansvar for å sette sammen alt.

Med et såpass omfattende prosjekt som kjøkkenet på Haslum ble, var det helt avgjørende for ekteparet Meyer/Sverdrup å få hjelp til prosjektledelse.

– Her har vi benkeplate fra Larvik, hvitevarer fra ulike leverandører, kran fra Quooker osv. Det ville vært helt umulig for oss å koordinere dette på egen hånd.

Huseierne satt også stor pris på monteringen som ble gjort av en ekte proff.

– Det å montere et kjøkken krever et øye for detaljer. Therese fant en kjempedyktig håndverker som var perfeksjonist til fingerspissene. Det ble fantastisk fint. 

Helhetlig stil: Da paret skulle totalrenovere etasjen som rommer den åpne stue-kjøkken-løsningen, bad, soverom og kontor, var hensynet til en gjennomført helhet, viktig. På kjøkkenet er det benyttet en varm nøytral på veggene som sammen med de varme grå kjøkkenfrontene, går opp i en høyere enhet. De trehvite eikeelementene i deler av kjøkkenet, plukker opp varmen i det nylagte gulvet og skaper et rom av harmoni. Foto: Veronika Moen

Bruker tid sammen med kunden

Therese Arntzen hos Montér i Lillestrøm har fulgt Meyer og Sverdrup helt fra kjøkkenet var en idé til ferdig montert. Hun forteller at ingen kunder er like og alle kundemøter derfor er helt unike. For å kunne gi de beste rådene er hun derfor opptatt av å lytte til kundenes ønsker.

– Det er viktig å skape en god relasjon slik at man kan forstå kundens faktiske behov. Det beste med jobben min er at ingen kjøkken eller rom er like, verken visuelt eller byggeteknisk.

Hun setter stor pris på å være en del av et faglig sterkt team i Montér.

– Jeg er heldig som har en jobb som gir rom for kreativitet og utvikling innen flere fagområder.

Til alle som skal i gang med nytt kjøkken, har Therese ett råd:

– Ikke forhaste deg når du skal ta viktige og kostbare beslutninger.

Hun forsikrer seg alltid om at kundene er komfortable med valgene som tas gjennom hele prosessen.

– Vi blir ofte godt kjent med kundene våre. Det var en fryd å ha Morten og Gunvor som kunder, og kjøkkenet deres på Haslum er et resultat av ulike spesialløsninger med flere leverandører involvert. Det var mange detaljer som skulle på plass, og de viste oss stor tillit fra dag én. Det er vi veldig takknemlige for. 

At paret valgte en stekeplate med integrert ventilator, har kommet den åpne stue-kjøkkenløsningen til gode; bedre plass og mer luft. Foto: Veronika Moen

Thereses 5 tips til alle som skal planlegge nytt kjøkken

  1. Planlegg ut i fra stadiet i livet. En storfamilie med små barn har helt andre behov enn én enkelt husstand.
  2. Påse at avstanden mellom kjøleskap, oppvaskbenk og komfyr ikke blir for stor.
  3. Måten vi bruker kjøkkenet vårt på har forandret seg. Tenk soner dersom man har mulighet til det.
  4. Tenk nøye gjennom hvor du skal ha de ulike tingene og velg skuffer og skap etter hva som skal oppbevares.
  5. Hva er din stil?
Når ingenting er overlatt til tilfeldighetene, blir resultatet en gjennomført helhetlig stil og et praktisk utformet kjøkken. Foto: Veronika Moen